Deca
23.08.2024.

Lepo vreme će potrajati, a igračke za dvorište su pravo rešenje za zabavu mališana

Kažu da nema lošeg vremena, samo neadekvatne odeće i opreme. Neka deca baš vole da šetaju po kiši i gaze po blatnjavim baricama, druga su suviše nežna, ne vole da se isprljaju. Ponekad nailazimo na primer aktivnih roditelja i nezaintersovane dece za bilo kakve sportske aktivnosti.
Jedno je sigurno, lepo vreme mami sve ljude da budu napolju, a fizioterapeuti savetuju da deca provedu četiri sata u igri na otvorenom.

Svako dete voli igračke za dvorište

Još dok su bebe mališani se upoznaju sa ljuljaškama i toboganima. To su prve igračke za dvorište kojima se raduju pri svakom izlasku u parkić. U početku ih koriste dok su u naručju odraslih, a kako rastu i osamostaljuju se, njihova igra postaje sve uzbudljivija.
Ljuljaške i klackalice krase brojna dvorišta svih onih koji imaju dovoljno prostora da skockaju i kutak za igru, u kome se nađe i mesto za vozilo na akumulator .

Vozila na akumulator

Oduvek su vozila na akumulator privlačila mališane. Razloga je više, a onaj najvažniji činjenica da već od svog rođenja se mališani navikavaju na automobile. Standard je da imaju svoje auto sedište i uživaju u svakodnevnoj vožnji sa odraslima. Kako rastu tako se razvija i njihova želja da oni budu za volanom.

Nekada su vozila na akumulator krasila gradske trgove koji su bili jedina mesta gde su deca mogla da uživaju u bezbednoj vožnji motora, džipova i drugih autića na akumulator. Danas ih je lako nabaviti kako putem onlajn poručivanja tako i u brojnim maloprodajama.

Ako želite spretno dete, birajte trotinete!

„On je još mali za to!“ je tek paušalno izgovorena rečenica starijih, koji brinu o deci. A baš trotinet mališani počinju da voze sa nepunih godinuipo dana. Doduše, one modele koji su prilagođeni njihovom uzrastu. Trotineti su značajni za kooridnaciju pokreta i vežbanje balansa, ali i za jačanje kompletne muskulature tela. Kad savladaju trotinet, lako prelaze i na druga prevozna sredstva i osećaju sigurnost u vožnji. Zato je važno da ih ohrabrite da što pre budu fizički aktivni.

Aktivno dete je srećno dete pa je važno držati se preporuke lekara da mališani što više vremena provedu fizički aktivna. Recite DA i penjanju na drvo, i skakanju i drugim vratolomijama koje vi kontrolišete. Aktivno dete bolje jede i spava, a sve je to veoma važno za njegovo zdravo i pravilno odrastanje.

Promo tekst

Foto: kidsland.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Lutke bebe 11/72753
Lutka beba sa dodacima 11/72753
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.799,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Koferi KK5*93001
Samsonite kofer Puupy P KK5*93001
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16.490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Koferi KK5*96001
Samsonite kofer Tiger T KK5*96001
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16.490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Rančevi za vrtić 40C*61037
Samsonite ranac za vrtić Frozen 40C*61037
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.990,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno