Potrebno je:
-1 sveža pileća džigerica
-kašičica ulja
-bareno povrće po želji
Bitno je da džigerica koju kupujete za spremanje bebine hrane bude sveža, tamne, sveže bordo boje, bez ikakvih pegica i flekica po sebi. Takođe, džigerica treba da bude cela.
Ulje zagrejte u maloj šerpi i kada je vrelo, stavite dobro opranu džigericu sa koje ste upili višak vode. Pržite pokljopljeno 5-10 minuta bez okretanja. Ovako spremljena džigerica biće mekana i sačuvaće sve korisne sastojke. Potom je možete ispasirati i dodati u nju obareno i ispasirano povrće. Sve izmiksajte u blenderu ukoliko je beba mala ili jednostavno izgnjavite ukolilko beba već jede krupnije pasiranu hranu. Kašicu razredite supom u kojoj je kuvano povrće ili sa mlekom.
izvor: mamaibeba.rs
foto: tastespotting.com