Bebi kuvar
24.11.2014.

Pileća kašica sa šargarepom i jabukama

Potrebno je:

½ supene kašike maslinovog ulja, ½ manjeg luka, očišćenog i sitno iseckanog, 350g šargarepe, očišćenog i sitno iseckanog
250ml neslanog pilećeg bujona ili vode, 1 pileće grudi (oko 125g), 1 manja jabuka, oljušćena, očišćena i iseckana

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u šerpici i dinstajte luk dok ne omekša. Dodajte sitno seckanu šargarepu, prelijte je pilećim bujonom ili vodom i pustite da vri. Smanjite temperaturu kada počne da vri, poklopite i kuvajte 10 minuta.Iseckajte piletinu na sitne komadiće i dodajte u šargarepu sa iseckanom jabukom i nastavite da kuvate 10 minuta. Smanjite količinu vode ako je potrebno.

Izmiksajte u blenderu i odvadite deo kašice, prohladite ga i dajte svojoj bebi. Ostatak možete zamrznuti.

izvor: savetovalistezabebe.com

foto: coolinarika.com, nashikrohi.ru

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

08.
Jan
2019
Bebi kuvar
14.
Sep
2018
Bebi kuvar
27.
Aug
2018
Bebi kuvar