Ukoliko volite da spremate slatkiše, ova ideja će vas sigurno oduševiti, posebno kada poželite da oduševite vaše goste. Evo kako se pravi ovaj preslatki rolat prošaran višnjicama.
Što se tiče smese za rolat možete praviti po bilo kom receptu, samo je bitno da kora bude sunđerasta i dovoljno mekana da može da se uvije, a jedan naš recept za rolat možete naći OVDE.
Nakon što ste spremili smesu za pečenje, odvojite mali deo u dve činijice kako biste prvo napravili višnjice. U jednu činijcu dodajte crvenu a u drugu zelenu jestivu boju. Uz pomoć šprica ili kese za ukrašavanje kolača nacrtajte trešnjice na zamašćenom plehu koji ste obložili papirom za pečenje, a zatim ih ili ostavite u frizu da se malo stvrdnu (što je sporiji način) ili ih na kratko pecite u rerni samo dok se ne stvori površinska korica. Isto ponovite i sa drščicama.Trešnjice treba da se peku 3 minuta, dok zelene drščice samo 1 minut. Poenta ovog malo komplikovanog procesa jeste da trešnjice zadrže formu i ne razliju se kada se doda ostatak smese za koru.
Nakon što ste ispekli voćkice i one su na mestu, dodajte ostatak smese koju niste obojili i ravnomerno je raširite po plehu. Važno je da pazite da je papir sasvim zalepnjen za pleh, da nema ispupčenja sa vazduhom ili presavijenih delova jer će se to sve ocrtavati na kori vašeg rolata. Nakon što ste sve to obavili ispecite koru za rolat onako kako je u vašem originalnom receptu navedeno. Važno je da koru ostavite da se malo ohlani nakon pečenja pe nego što nafilujete rolat filom po sopstvenom izboru ili po receptu po kom pravite rolat.
Pažljivo držite papir za pečenje i tako što sporije savijajte rolat da kora ne bi ispucala. Sve što vam ostaje nakon toga jeste da ga poslužite i čekate da vaši gosti i porodica budu potpuno oduševljeni vašim umećem!
Fotografije: hungerhunger.blogspot.com