Potrebno je:
100 grama šećera, pola kašičice đumbira u prahu, kašičica soka od limuna, silikonski kalup, aluminijska foliju i čačkalice
Priprema
Kalup premažite uljem. Šećer stavite u šerpicu i zagrevajte na laganoj vatri uz stalno mešanje kako ne bi zagoreo. Kada se šećer istopi, dodajte đumbir i sok od limuna.
Nastavite da kuvate još nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Smesa je gotova kada primetite zlatnosmeđu boju, tamniju od početne boje. Smesu sipajte u pripremljen kalup (foliju ili tacnu), ostavite u frižideru pola sata. Deca mogu da uzmu 3-4 bombone dnevno.
Bombone odlično ublažavaju iritaciju grla, a ako kašalj ne prestane, treba se obratiti lekaru, da biste isključili ozbiljnija oboljenja.
Po želji, možete napraviti, umesto bombona, lizalice. Na papir za pečenje rasporedite drvene štapiće (za roštilj), na vrh svakog razlijte smesu i ostavite da se dobro ohladi.
foto: coolinarika.com