Alternativna medicina
21.08.2024.

Saznajte zašto letnje prehlade nisu bezazlene

Nikome ne padne na pamet koliko opasno može da bude kada ih leti zaboli grlo. 
Letnja prehlada manifestuje se pojačanom sekrecijom i začepljenjem nosa, svrabom očijju, grebanjem u grlu, kašljem. Letnja prehlada praćena je i problemima sa gastrointestinalnim traktom i bolovima u telu.


Postoje stotine virusa koji mogu biti uzrok prehlade. Virusi iz grupe enterovirusa ili adenovirusa najčešće krivici za letnje prehlade, jer imaju sposobnost dužeg opstanka na letnjim temperaturama vazduha. 
Bez obzira na vrstu virusa prehlada se prenosi kijanjem i kašljanjem, dodirom sa kontaminiranim površinama.  Često pranje ruku, pre jela, nanošenja šminke, stavljanja kontaktnih sočiva, upotrebe toaleta način je sprečimo širenje virusa, objašnjavaju stručnjaci.
Kvalitetan san i ishrana ojačaće imuni sistem i naoružati ga za borbu protiv virusa. Ukoliko je moguće savet je da se izbegava kontakt sa zaraženim osobama.

Letnje prehlade kratko traju

Srećom, letnja prehlada uglavnom traje kratko, do četiri dana, i ne ostavlja posledice. Ako traje duže od četiri dana, nije naodmet da posetite lekara. To su jasni signali da u organizmu postoje uslovi za razmnožavanje nekih bakterija, koje mogu da dovedu do ozbiljnijih oboljenja svih disajnih puteva, pa čak i do zapaljenskih promena na njima. Takvim pacijentima najčešće dijagnostikujemo upalu pluća, a nisu retke ni infekcije dušnika i bronhija.

Influcid, velika pomoć kod letnjih prehlada 


Influcid je velika pomoć kod letnjih prehlada, povišene temperature i groznice. Brz prelazak iz rashlađenih prostorija na visoke letnje temperature, hladna pića sa ledom izazivaju šok za organizam i često su uzrok kijavice, upale grla i ždrela. Influcid tablete su jednako dobre i zimi i leti jer rešavaju probleme povišene temperature, kašlja i malaksalosti. Pomažu, kako deci, tako i roditeljima.

Promo tekst

Foto:alpenkid.rs
 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Koferi 96.717.21
Kofer Enso 55cm  96.717.21
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Anatomski ranac Urban SC2539
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac na točkiće Urban  Premium SC2541
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.799,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lutke razne 11/98295
Lutka sa opremom za kupanje 11/98295
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno