Alternativna medicina
29.08.2024.

Morska voda može da ošteti sluznicu nosa

Odlazak na more svakako može da poboljša situaciju kod pacijenata sa hroničnim oboljenjem sinusa jer je morska klima topla, a vazduh suv. Ali jedno je sigurno - ušmrkavanje morske vode oštećuje sluznicu nosa i može doći do pogoršanja bolesti.

Povezanost morske vode i sinusa je marketinška prevara farmaceutskih kompanija, smatraju stručnjaci. U apotekama stalno viđamo fiziološki rastvor upakovan u flašice sa etiketama koje imaju talase i podsećaju na morsku vodu. Međutim, kažu, to je uglavnom prevara. Običan fiziološki rastvor je stostruko jeftiniji, a podjednako efikasan. Nema nikakvog dokaza, ni medicinskog opravdanja za korišćenje vodice, koja u sebi osim natrijum-hlorida sadrži i druge minerale i oligoelemente, da je efikasnija od običnog fiziološkog rastvora.
Takođe, veoma je važno da se pacijent ne navuče na kapi za nos, koje trenutno rešavaju njegov problem, dok pri dužem korišćenju stvaraju zavisnost i oštećuju sluznicu, pa nos postaje još zapušeniji.

Cinnabsin ima rešenje za zapušen nos


U apotekama širom Srbije bez recepta možete dobiti homeopatski lek Cinnabsin koji neguje sinuse, pomaže kod problema sa upalom sinusa i nosne sluznice, podstiče izbacivanje sekreta iz sinusa čime se smanjuje osećaj pritiska u glavi i sprečava nastanak infekcija. Zbog svog prirodnog sastava CInnabsin mogu da koriste i mališani u predškolskom uzrastu, školarci, sportisti i odrasli i stare osobe sa ovim problemom. Cinnabsin je u obliku tableta koje se jednostavno otapaju u ustima i mogu se koristiti više puta u toku dana.


Promo tekst

Foto: Canva

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Koferi 56C*10001
Samsonite kofer Cars  56C*10001
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16.490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac za školu Crni 10/0849
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kuhinjski set 87/71452
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Plišane igračke 1100032153, orb
Plišana igračka Stitch PDP2300568 
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.899,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno