Alternativna medicina
25.09.2024.

Sa dolaskom jeseni stižu i sezonske bolesti

Septembar je stigao. Vratili smo se sa godišnjih odmora u kancelarije, a naši mališani su ponovo u jaslama, vrtićima i školskim klupama…Nažalost, sa dolaskom jeseni stižu i razne sezonske bolesti.

Jačanje imunog sistema kod dece i odraslih

Imunitet predstavlja sposobnost, mehanizam našeg tela da se odbrani od izazivača različitih bolesti. U stvari, imunitet predstavlja odgovor našeg organizma na različite izazove iz spoljne sredine: bakterije, viruse i druge agense koji mogu ugroziti naše zdravlje.
Jačanje imunog sistema kod dece i odraslih nije jednokratna akcija, već proces. Ne postoje magični sokovi i čarobne pilule koje će telo ojačati i osnažiti bez uvođenja zdravih navika u svoju dnevnu rutinu. Idemo redom…


Važan je optimalan unos vode


Voda je životno važna potreba. Procentualno gledano mala deca imaju veći sadržaj vode u ukupnoj telesnoj masi u odnosu na odrasle i sklonija su dehidrataciji. 


Pravilna ishrana dece


Pravilna ishrana dece podrazumeva raznovrsnu, uravnoteženu i uobročenu ishranu. U ovom periodu treba iskoristiti bogatstvo ponude povrća i voća na pijacama i obogatiti jelovnik deteta. Sveže voće, kao i termički obrađeno i sveže povrće su važne stavke u ishrani dece i odraslih. Kada je u pitanju užina koju će dete poneti u školu, obratite pažnju da ne bude nešto što je lako kvarljivo. Najbolje bi bilo da je užina upakovana i da ne mora da se jede pomoću pribora. Jabuke, banane, mandarine i koštunjavo voće uvek su dobar izbor, kao i keksići ili krekeri, i idealni su za međuobrok.

Ograničite deci unos slatkiša


Kada je reč o slatkišima u ishrani dece postoje dobra i loša vest. Dobra je da slatkiši u ishrani dece nisu zabranjeni. Za većinu, loša vest je da količinu slatkiša treba ograničiti. Brojna istraživanja, ali i sistematski pregledi dece poslednjih godina, pokazuju upravo da je prevelika konzumacija grickalica i slatkiša glavni krivac za prekomernu težinu dece školskog uzrasta, zbog visokog sadržaja soli i dodatog šećera, a malo hranljivih materija.

Važan je kvalitetan san


Medicinari kažu da je san najprecizniji merač stresa. Svi znamo da stres štetno deluje na imunitet. Da li su deca pod stresom? Prema rezultatima studije iz 2015. godine svako šesto dete i svaka peta mlada osoba ima simptome stresa. Utvrđen je visok nivo stresa kod osoba koje ne isključuju smartfon, uvek su onlajn i dostupni.

Boravak i igre u prirodi


Naši stariji su i bez naučnih dokaza znali da je važno da deca budu „na vazduhu“. Sada znamo da je sunčeva svetlost važna, jer u koži podstiče sintezu vitamina D, koji između ostalog, utiče na razmenu materija u kostima. Inače, ovaj proces dešava se i kada je oblačno vreme.

Immunokind jača dečji imunitet


Pedijatri kažu da ne postoji „magična pilula“ koja može preko noći eliminisati navedene simptome bolesti. Dakle, uz ostanak deteta kod kuće, zdravu ishranu i dovoljno sna, u ovim trenucima najvažnije je jačanje dečjeg imuniteta, a to se postiže korišćenjem kompeksnog homeopatskog leka Immunokind.
Pored opšteg dejstva na jačanje imunog sistema Immunokind povoljno deluje i na obnovu i očuvanje sluznice gornjih disajnih organa, a simptomi kao što su zapušen nos, kašalj i otežano disanje, gotovo nestaju, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene. Immunokind povoljno deluje i kod beba od prvog dana života, male dece, i dece predškolskog i školskog uzrasta. Može se koristiti i u dužem vremenskom periodu, ali uz obavezne konsultacije sa pedijatrom ili farmaceutom.
 

Promo tekst

Foto: dreamstime_m_40704253-Piksel, vabalk-pixabay, alpekid.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Koferi 96.798.21
Kofer za decu Play all day  96.798.21
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Koferi 45.911.41
Kofer Mickey Heads 45.911.41
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.766,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Koferi 37.713.22
Kofer Dino 50cm 37.713.22
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kuhinjski set 87/71453
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.199,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

09.
Sep
2024
Alternativna medicina
29.
Aug
2024
Alternativna medicina
21.
Aug
2024
Alternativna medicina