Potrebno je:
3 srednje cvekle
3 kašike pšeničnog brašn
500 g + 4 šoljice šećera
700 g suvog grožđa
1/2 l vode
Priprema
Dobro operanu, neoljuštenu cveklu iseckajte, stavite u teglu od tri litra, dodajte brašno i 500 g šećera, zatvorite i stavite na tamno mesto zagrejano do sobne temperature. Posle dva dana dodajte suvo grožđe, preostali šećer i vodu, poklopite i sačekajte sedam dana (svaki dan promešajte varjačom). Smesu potom procedite kroz dva sloja gaze i dobijeni sok (oko litar) naspite u flašu. Uzimajte po kašiku soka tri puta dnevno pola sata pre jela.
SAVET PLUS: Kada sok potrošite, pauzirajte tri meseca, a posle pauze ponovite uzimanje soka, sa tromesečnom pauzom, još dva puta.
foto:congerdesign-pixabay