Potrebno je:
500 g kupina, 250 g šećera, dve-tri grančice sveže nane, na vrh noža praška za pecivo, 1 l ključale vode, 2 kesice čaja po izboru, 2,5 dl hladne vode, nekoliko kupina i listova nane za ukrašavanje.
Priprema
Kupine operite, pomešajte sa šećerom i ostavite da stoje pet minuta, pa ih izgnječite drvenom kašikom. Dodajte prašak za pecivo, sitno seckane listiće nane, dobro promešajte i ostavite da stoje. Kesice čaja prelijte ključalom vodom, poklopite i ostavite da stoji pet minuta. Izvadite kesice i još topao čaj sipajte preko mešavine od kupina. Ostavite da na sobnoj temperaturi stoji sat vremena. Dodajte hladnu vodu i mešajte dok se šećer sasvim ne istopi, poklopite i čuvajte u frižideru. Kada služite ledeni čaj od kupina u svaku čašu stavite i dve-tri cele kupine i nekoliko listova nane.
foto: yulia-khlebnikova-unsplash