Idealne su kao užina, za školu ili posao, kao doručak na brzinu ili čak kao zdrav desert
Potrebno je za 10 pločica:
1 veća banana
1 šoljica sitnih zobenih pahuljica
3 kašike sirovog kakao praha
1 kašika kokosovog ulja
3 kašike suvih kajsija
1 kašika sirupa od agave
1 kašičica limunovog soka
prstohvat cimeta
prstohvat praha vanile
Priprema
Bananu ogulite i izgnječite viljuškom. Kakao zrna sameljite u grubi prah pomoću mlina za kafu. Suve kajsije naseckajte na kockice. Ako je kokosovo ulje tvrdo, rastopite ga. Pomešajte sve sastojke u većoj činiji dok ne dobijete ujednačenu smesu. Posudu dimenzija 17x17 cm obložite providnom folijom i smesu stavite na foliju. Lopaticom ili rukom jednolično rasporedite smesu na dno posude, pa prekrijte ostatkom folije. Ohladite u frižideru dok se smesa ne stvrdne.
Za najfinije ukus, pločice ostavite da odstoje u frižideru preko noći. Ako vam se žuri, posudu sa smesom možete staviti u zamrzivač do sat vremena. Isecite u oblik pločica , svaku zasebno zamotajte u foliju i držite u frižideru.
foto: towfiqu-barbhuiya-unsplash