Ukusan i mekan keks, bez šećera, sa bademom i suvim voćem. Umesto badema, možete staviti i lešnike ili orahe, a umesto brusnice i aronije, neko drugo suvo voće po izboru. Speltino brašno od celog zrna je savršen izbor da keks dobije oznaku super zdrave užine!
POTREBNO (mera za jedan pleh):
1 jaje
5-6 kašika kokosovog ulja - otopljenog
1 kašičica cimeta
5-6 kašika agava sirupa
1/2 šake seckanog badema
200 - 250 gr speltinog brašna
brusnica i aronija
PRIPREMA:
Rernu uključite na 170 stepeni.
U činiju stavite jaje, blago ga umutite viljuškom, pa dodajte kokosovo ulje, cimet, agavu i seckani badem. Sve lepo izmešajte, pa dodajte brašno.
Testo treba da bude kompaktno, da se odvaja od zidova činije, a opet lepljivo kada se pipne rukom.
Na pleh stavite papir za pečenje, pa kašikom stavljate kolačiće. Vlažnom rukom ih oblikujte, pa na svaki stavite aroniju i brusnicu. Malo pritisnite u testo, da bi se povezalo i da kasnije ne spada sa kolača.
Pecite 10-12 minuta.
Ohladite pre služenja.
Vaše ideje za zdravu užinu servirajte na jednom ovakvom zanimljivom tanjiru - pogledajte OVDE.