Ako želite hamburger, bilo kao ručak, večeru ili slasnu užinu za poneti pripremite ovu zdraviju varijantu. Sigurno ćete se oduševiti, a zdravlje nećete narušiti.
POTREBNO JE:
250 g zobenih pahuljica,500 gr rendane šargarepe, 2 veze mladog luka, sitno seceno, pola veze peršuna, 3 jaja, 2 male kašike biljnog začina, 250 ml mlake vode, 50 g semenki suncokreta, 50 g rendanog gauda sira
PRIPREMA
Zobene pahuljice pomešajte sa vodom. Dodajte jaja, biljni začin, peršun, semenke i ostavite barem 20 minuta. Zatim u smesu umesite rendanu šargarepu, posolite, dodajte sir i sve dobro izmešajte. Zdraviji način je da ih pečete u rerni. Malo pouljite hambureg i pecite nan 200 stepeni 15 minuta. Zatim ih služite sa omiljenim prilozima u zemički po sopstvenom izboru.
foto: konzum