Zdrava ishrana
28.08.2017.

Domaći humus

Potrebno je
1 šolja kuvanih leblebija (potopiti uve;e, pa ujutru kuvati 60-90 min, da omekša, ali da se ne raspadne), 1/3 šolje susama (malo prepečenog na suvom tiganju), 3-4 kašike maslinovog ulja, 1-2 čena belog luka, so, biber, peršun po ukusu, vode po potrebi

Priprema
U blender stavite susam i sitnite ga dok ne počne da se pretvara u kremasti namaz. Dodajti ostale sastojke i mutite dok se sve lepo ne ujednači.Tokom mućenja, dodajte vode po potrebi, sipajte u teglicu i čuvajte u frižideru.
PREPORUKA: Servirajte humus na prepečenom hlebu ili uz domaće naćose, sa rukolom ili nekom drugom zelenom salatom, posuto suncokretovim semenom ili golicom.

Više recepata potražite na www.veselizalogaji.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno