Zdrava ishrana
10.09.2017.

Baš, baš zdrav hleb

Potrebno je
1 šolja golice, 1 šolja ovsenih pahuljica, ½ šake oraha, ½ šake sirovog badema, 2 kašike čija semenki, 10 kašika maslinovog ulja, 2/3 šolje vrele vode, 2 jaja, 1 kašičica sode bikarbone

Priprema
Rernu uključite na 170 stepeni, pa u seckalici usitnite golicu, ovsene pahuljice, badem i orahe, da dobijete teksturu krupno mlevenog brašna. Dodajte sodu bikarbonu, čija seme, maslinovo ulje, jaja i vodu, izmešajte, pa razlijte u kalup obložen pek-papirom. Pecite 50-60 minuta. Pečen hleb ostavite da se ohladi, čuvajte ga u papirnoj kesi i jedite ga i uz slane i uz slatke namaze,

Više recepata potražite na www.veselizalogaji.rs
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno